24 Mayıs 2011 Salı

AMERIKA TATILI 5

19.Mayis.Persembe gunu saat 5.00'da yine dustuk yollara bu sefer istikamet San Francisco.

Saat 10.30'da hedefimize vardik.Mc millan & karisi ve San Francisco sokaklari adli dizilerden zaten asina oldugumuz caddelerde turlamaya basladik.Sirasiyla;Lombard caddesi,Golden Gate Bridge ,Painted Ladies'i ziyaret ettik.
Iskelede koruma altima alinmis deniz aslanlarini ve unlu Alcatraz'i izledik.

San Fransisco,Las Vegas ve Bakersfiel'dan sonra gordugum 3. Amerika sehri.Bu sehir ne Las Vegas kadar cilgin ne de Bakersfield kadar yavan,O kendine ozgu mimarisiyle,tramvaylariyla,kopruleriyle en az Istanbul kadar romantik bir sehir.

San Francisco'dan sonraki duragimiz Monterey;Pasifik Okyanusu kiyisinda sirinmi sirin kucucuk bir yerlesim yeri ama caddelerinde, anne bir ceylanla iki kucuk yavrusuna raslanacak kadar da ilginc.

Monterey'den sonraki ugragimiz San Lois Obispo;Buraya gelinirde sakiz sokagi ziyaret edilmezse olmaz,tabiki bizde ziyaret ettik,sakizlarimizi yapistirip, dileklerimizi tuttukdan sonra,
15 dakika uzakliktaki Morro Bay'a gectik.Bu da Monterey gibi sirin bir kiyi sehri.Kiyiya yakin bir kayalikda yasayan sincaplari gormek ve beslemek icin gittik ama cok soguk esen ruzgardan dolayi yuvalarina kacan sincaplari goremedik.Biz de burunlarini ruzgara vererek okyanusa bakan martilarin fotolarini cekebildik sadece.

Aslinda kalacak motel bulsak yolumuza devam edecektik ama moteller dolu oldugu icin o gece Bakersfiel'a donduk.

Ertesi gunu safakla beraber kalktik;hadi bakaliiiim yine yollardayiz.

Onumuze cikan ilk sehir Solvang;Amerikanin ortasinda bir Viking sehri.Oradan kiraladigimiz aile boyu bir bisikletle bir saat kadar sehri turlayip daha sonra sehrin ortasindaki parkta piknik yaptikdan sonra yine dusuyoruz yollara,bu sefer hedefte Santa Barbara var.

Bizim Mersin sehrimizin bir ikizi varsa o da Santa Barbara'dir.Once sahilde kokleri disari tasmis kocaman bir agaci gormeye gittik,iskele meydani ve unlu State Street tavaf edildikten sonra ver elini Los Angeles.

Los Angeles; "Melekler Sehri",zenginligin,luksun,gosterisin tavan yaptigi masal sehri.
Beverly Hills;Amerikan filmlerindeki kahramanlarin alis-veris yaptigi efsane cadde ve daga yazilmis
kocaman HOLLYWOOD yazisi,ruya gibi bir tatilin son noktasi.

Bize bunlari yasatan canlarima nasil tesekkur edilir bilmemki,umarim ,onlarin canlari da onlara boyle guzel anilar yasatirlar,boyle guzel suprizler hazirlarlar.

Daha Turkiye'ye donmemize bir hafta var.Bu son hafta da donus hazirliklariyla gecer.

Kisa bir ozetle anlatmaya calistigim Amerika Tatilinin fotolarini Turkiye'ye dondukden sonra yayinlayacagim.Dondukten sonra gorusmek uzere.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder